maandag 19 december 2011

Nieuwe website - http://wedspiration.com


Ik ben alweer bijna een jaar verhuisd naar Wordpress op http://wedspiration.com, http://wedspiration.nl of http://wedspiration.eu. Op deze plek houd ik dus geen blogs meer bij. Welkom op mijn nieuwe site die vanaf januari 2012 een nieuwe layout krijgt.

maandag 24 januari 2011

Wedspiration: so romantic and sweet

so romantic and sweet 1

Sweet and romantic horen bij een wedding! De liefde aan elkaar verklaren met alle dierbare familie en vrienden erbij, is zo romantisch. Vandaag wedspiration met een hoog romantiek gehalte. Veel pastelkleuren... maar ook leuke ideeën. Ideeën voor de fotoreportage, maar ook voor de styling. Ik vind de twee stoelen met het tafeltje er tussen een prachtige styling voor een fotoshoot. De grafische vormgeving van de trouwkaart is natuurlijk ook so sweet and romantic... en simpel om te laten maken. Dan nog een paar prachtige ballerina's er onder.....

so romantic and sweet2so romantic and sweet5so romantic and sweet6so romantic and sweet3so romantic and sweet7so romantic and sweet2so romantic and sweet8so romantic and sweetso romantic and sweet9so romantic and sweet4so romantic and sweet10so romantic and sweet1Fotocredit: Style me Pretty

donderdag 20 januari 2011

Gastblogger: Jacqueline Dersjant - PHTGRPHR

Ontzettend leuk vind ik het om Jacqueline Dersjant aan het woord te laten op Wedspiration. Deze gastblogger heeft verstand van fotografie. Haar stijl vind ik mooi! Dus lees deze info en leer er van!
Genomineerd bruidsfoto award 2010
Helemaal blij dat Jo-Anne van Wedspiration me vroeg om af en toe als gastblogger over de fotojournalistieke huwelijksfotografie te schrijven. Jippie!! Hierover heb ik zoveel te vertellen....

“De juiste trouwfotograaf zou de eerste prioriteit van elke bride-to-be moeten zijn” schrijft Arnhems meisje. En ze heeft gelijk. Het is zo belangrijk om een fotograaf te zoeken die goed bij je past. Ze zijn er van heel klassiek tot super hip. Ik zeg niet dat de ene beter is dan de ander maar er zijn grote verschillen. Zo houd ik zelf bijvoorbeeld heel erg van de echte momenten en emoties. Ik ben wat ze wel noemen een ‘journalistieke huwelijksfotograaf’, aangesloten bij de WPJA (Wedding Photo Journalist Association). Onderaan een lijstje van een aantal WPJA collega’s die ik je ook zeker niet wil onthouden!

Volgens mij wordt een trend dit jaar ‘blijf jezelf / doe alleen wat je zelf wilt’, kortom, relax!Helemaal ‘uit’ is om je blindelings te houden aan dingen die allemaal wel of niet zou moeten doen. Dat ‘wat hoort’ is vaak zo diep ingesleten bij bruidsparen dat ze veel zaken gewoon maar inplannen. Omdat het zo hoort.

Bruidsparen kiezen mij meestal om de spontane fotografie, het ongedwongen karakter van de foto’s, de stijl die bij ze past, etcetera. Ze willen een relaxte dag, lekker genieten en vinden de mensen om hen heen minstens zo belangrijk als zichzelf op hun trouwdag. Als we vervolgens de planning van de dag doornemen, is er meestal een moment gereserveerd voor de 'fotosessie'. En vaak hoor ik op een gegeven moment zeggen: “Ja, wij zijn eigenlijk niet zo van de geposeerde foto's” of “Ik houd er helemaal niet van om op de foto te moeten”... Waarom zou je een fotosessie doen als je je daar helemaal niet fijn bij voelt? Omdat er anders geen mooie foto's zijn van de dag? Een klassieke sessie is helemaal niet nodig; vaak zijn ook andere momenten prima geschikt voor prachtige (privé) foto’s.

Anne & Paul besloten bijvoorbeeld om van hun huis naar de Botanische Tuinen in Utrecht te varen in een kleine opduwer, de IJsvogel. Leuk toch? En hoewel het niet een klassieke fotosessie was, heeft het schitterende foto’s opgeleverd...

clip3

clip2
Fotocredit: PHTGRPHR

Dit is wat ik adviseer:
  • Weet je zeker dat je zo’n fotosessie wilt? Het kan geen kwaad om hierover na te denken.
  • Als je besluit dat het je echt leuk lijkt, zorg dan dat er genoeg tijd voor is. Niets is zo jammer als stress die niet nodig is. Vaak gaat het ten koste van de tijd die je met je familie en liefste vrienden doorbrengt, dus het is wel zo fijn als daar genoeg tijd voor overblijft.
  • En minstens zo belangrijk (vind ik): het is jullie fotomoment, niet het mijne! Ook al hebben we een heel leuk gesprek gehad en klikt het prima, dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik jullie zo goed ken dat ik weet hoe jullie (met elkaar) zijn en wat  favoriete stekjes zijn. Toch jammer als je na een paar jaar de foto's bekijkt en zegt: “Tsja, dat moesten we van de fotograaf”. Het moet natuurlijk een moment zijn dat je je nog herinnert om hele andere redenen...
Ervaringen mee? Laat het even weten. De reactieknop is er niet voor niets!

Journalistieke huwelijksfotografen:
Jacqueline Dersjant
Clark Reid
Daphne van Groeningen
Gerhard Nel
Damon Pijlman
En nog veel, veel meer.... Kijk op de website van WPJA

Jacqueline, ontzettend bedankt voor je bijdrage. Ik ben het helemaal met je eens dat het  belangrijk is om te weten welke rol de fotoreportage op de trouwdag speelt! Bedankt! De site van WPJA is zeker de moeite waard voor wedspiration om te bekijken. En reageren op de gastblogger.....leuk!

Ceremoniemeesters van der Lelij: Inspiratie voor je bruiloft.

woensdag 19 januari 2011

Talentvolle fotografe: Jennifer Hejna

Jong is ze, maar ze heeft al een prachtige stijl ontwikkeld als bruidsfotografe: stijlvol, emotioneel en modern. Erg leuk vind ik het om foto's te laten zien uit een reportage van fotografe Jennifer Hejna. I LIKE her style! De foto's zijn gemaakt op de trouwdag van Nina & Knut in Berlijn.Fotocredit: Jennifer Hejna

Jennifer schrijft:

De bruid wilde graag een jurk hebben dat aan een Griekse godin herinnert. De bruiloft vond plaats op een boot. Meteen na de ceremonie is het boot vertrokken om 1,5 uur over de Spree te varen. De gasten hadden tijdens de receptie mooi de tijd om de geweldige stad Berlijn te bekijken. Een oude kennis van het bruidspaar heeft verhalen verteld over plekken in Berlijn waar het schip langs voer, die belangrijk zijn voor het bruidspaar. Na de boottocht zijn de daggasten in de Spreespeicher feest gaan vieren. Een heel mooie en moderne industriële locatie. Hier werd alles professioneel in wit aangekleed. Toen de zon achter de Spree onder ging werd een heel luxe bbq gehouden.

dinsdag 18 januari 2011

Tijd om te winnen!

Er is een tijd om te inspireren en een tijd om ..TE WINNEN! 
Maak grote kans op een gratis gloednieuwe Bruid & Bruidegom. Wat moet je hiervoor doen? Je mailadres in vullen onder "updates in je mailbox" in de rechterkolom. Je wordt dan elke werkdag verwend met nieuwe inspiratie voor je trouwdag in je mailbox.
Vanaf 12 februari ligt de nieuwe Bruid & Bruidegom in de winkel. Als je wint kun je lekker in je stoel blijven zitten want hij valt voor 14 februari bij je op de deurmat. Leuk cadeautje voor Valentijnsdag! Met extra editie voor de bruidegom! Vul voor 10 februari 2011 je mailadres in en maak kans.


maandag 17 januari 2011

Trend 2011: pre wedding shoot

Met Valentijnsdag in het vooruitzicht en een heleboel nieuwe verloofde stellen sinds de kerstvakantie, laat ik jullie een shoot zien met heel veel wedpsiration. Je noemt deze fotoreportage een pre wedding shoot / engagement session / verlovings shoot...what's in the name! Het gaat om foto's van jullie met een hoog verliefdheidsgehalte. Hieronder zie je veel gestylde foto's die passen bij de interesses en levensstijl van het verloofde stel.


Fotocredit: Style me Pretty
Photographer: Trent Bailey

In Nederland worden steeds meer pre wedding shoots aangeboden door fotografen. Bij sommige hoort een shoot bij het pakket van trouwreportage.

Waarom een pre wedding shoot eigenlijk?
Ellen Sassen van Sassen en Verstraaten schrijft: Wij doen het regelmatig, omdat het niet alleen een waanzinnig goede manier is om alvast aan je fotograaf en de camera te wennen, je kunt met de foto's ook geweldige trouwkaarten, receptiealbums, posters, tafelschikkingen etc maken.

Tanja de Maesschalk van Living Photography schrijft: Zelf ben ik gek op pre-weddingshoots. Een super leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Ook is het een hele goeie ijsbreker voor de grote dag. Het bruidspaar heeft al vertrouwen en je wordt ontvangen als een "goeie vriend". It's a win-win!

Dit zijn volgens mij voldoende redenen om een afspraak te maken met een van de fotografen hieronder die pre wedding shoots aanbieden:

2RINGS - kijk hier voor een reportage
AV Fotoreportages - binnenkort een geweldige aanbieding
Clark Reid - maakt al 20 jaar pre wedding shoots!
Daphne van Groeningen
Ellesencia
PHTGRPHR- Jacqueline Dersjant
Geert van de Ven
Lifestyle Fotografie
Living Photography
Mon & Mine
RiCon Fotografie - GRATIS preweddingfotoshoot bij een definitieve boeking
Sassen en Verstraaten
Simone-Michelle Fotografie

vrijdag 14 januari 2011

DIY: slinger met taartranden

Dit is een easy Do-It-Yourself idee! Helemaal geweldig om een zaal te stylen. Weer eens iets anders dan de slingers van witte duifjes. Simpel om te maken: de taartrand dubbel blijven vouwen. Open vouwen en door het snijpunt een draad steken met een naald. Wat een schattig resultaat!


Fotocredit: Sparkle and Hay

donderdag 13 januari 2011

Inspiration Board: vintage + workshops

Vintage is 1 van de trends voor 2011! Prachtig om dit thema voor je trouwdag uit te werken. Heerlijk romantisch of jaren '50. Vind je het moeilijk om dit toe te passen voor jullie trouwdag? Ga dan naar een wedding workshop. Hieronder meer info.


 Fotocredit: Snippet and Ink

Als je hulp kunt gebruiken, schrijf je dan snel in voor een van de Wedding Styling Workshops van MarryWise. Zij heeft al jaren ervaring.
Wil je een nieuwe gratis workshop volgen, dan kun je naar de workshop Wedding & Styling van Het  Bruidsmeisje en Bloomwedding.
Lijkt het je geweldig om deze styling en organisatie voor bruidsparen te realiseren en wil je weddingplanner worden. Maandag start de nieuwe Weddingplannerschool. Heel veel succes!

woensdag 12 januari 2011

Gorgeous wedding shoes!

Gelukkig zie ik steeds vaker originele trouwschoenen onder de trouwjurken in Nederland uitkomen. Durf jij het ook? Marina had op haar trouwdag zilveren trouwschoenen aan - zie blog van gisteren.
De schoenen hieronder vind ik geweldig, maar had ze nog niet in deze kleur gezien. Wel in het wit met rood (zie dit blog). Ik vind ze helemaal geweldig!
Deze schoenen zijn van het merk Vivienne Westwood

Fotocredit: Vivienne Westwood

Had jij ook originele trouwschoenen aan onder je jurk, laat ze zien op Wedspiration. Weet je een winkel met te gekke originele trouwschoenen....laat het weten!

dinsdag 11 januari 2011

Trouwdag van: Marina & Nelis

De prachtige trouwdag van Marina en Nelis vond plaats op 9 september. We hebben een heerlijke dag gehad met veel lieve mensen om hen heen. Voor mij was het een hele uitdaging om zo'n grote groep (ruim 50 volw. en 10 kids) op tijd van de 1 naar de andere plek te krijgen. Dat is heel goed gelukt.
Marina en Nelis hadden gekozen voor zacht roze met zilveren/licht grijze accenten. Zoek en vind ze in de foto's hieronder. Voor de fotoreportage zijn ze 's morgens met Gerhard Nel de fotograaf naar Heeren van Slydregt gereden om een bakje koffie te drinken en foto's te maken.
Intussen had ik met de ouders van Marina de daggasten ontvangen en ze even bijgepraat voor deze dag.
Daarna stonden alle daggasten klaar bij Marina thuis en vertrokken we al snel naar het gemeentehuis in Sliedrecht. Tijdens huwelijksvoltrekking hadden de nichtjes en neefjes een hele leuke bijdrage en boden daarna Marina en Nelis allemaal een eigen gemaakt hart aan. Het ringenkussentje had Marina laten maken door Chantal van Zomaarendaarom. Erg leuk! Natuurlijk in het roze met licht grijs.
Voor het strooien van rozenblaadjes na de huwelijksvoltrekking had ik leuke puntzakjes gemaakt van verschillen dessins papier. Dit mocht, na vragen van Marina. Helaas op de dag zelf weer niet want het gaf zo veel troep! Oeps, sta je daar met schattige rozenblaadjes in puntzakjes. Toen gauw de bode omgepraat en belooft dat ik ze zelf zou opruimen. Dus stond ik na afloop als een gek de stoep te vegen, gelukkig met hulp van twee leuke daggasten. Wel een smerig werkje met regen:-)
 Helaas op deze dag niet veel zon gezien, maar wel regendruppeltjes gevoelt. Gelukkig hadden ze paraplu's geregeld bij Parapluverhuur.nl en dat leverde ook nog eens erg leuke foto's.
Na de huwelijksvoltrekking hebben we een broodje gegeten in het gebouw naast de kerk, op loopafstand van het gemeentehuis. Toen iedereen in de kerk zat en de dienst was begonnen ben ik alvast naar Landgoed Groenhoven gereden in Bruchem. Toen de daggasten aankwamen stond alles klaar. Na een lekker hapje hebben we in de tuin foto's genomen en was de zon ook doorgebroken. Lekker tijd met de daggasten gehad. Daarna met elkaar gedineerd boven. Om 20.30uur begon de druk bezochte receptie met pianomuziek van Otto op de achtergrond. Landgoed Groenhoven is een mooie lokatie met een gezellige huiselijke sfeer.
Ik heb Marina nog even gevraagd om op te schrijven hoe zij deze dag hadden ervaren en waarom ze een professionele ceremoniemeester hadden ingehuurd.

De reden dat wij voor een professionele ceremoniemeester hebben gekozen is omdat iemand dit ons aanraadde. Na het eerste kennismakingsgesprek voelde het gelijk goed! Jo-Anne heeft zoveel goede en leuke ideeën, daar hadden we zelf nooit opgekomen.
Ook is het heerlijk dat je iemand met ervaring als ceremoniemeester hebt! Op onze trouwdag hebben wij ons ook nergens druk over hoeven maken en alles verliep super.
Als je een heerlijke dag wilt hebben en geen gestres (ook van tevoren niet) dan raden we je dit echt aan!
Jo-Anne: Nogmaals bedankt voor alles.
Groetjes, Nelis & Marina

Fotocredit: Gerhard Nel

Leveranciers:
Trouwjurk: Speksnijder
Trouwpak: Gentlemen Oud-Beijerland
Fotograaf: Gerhard Nel
Lokatie reportage: Heeren van Slydregt
Lokatie: Landgoed Groenhoven
Schoenen Marina: Omoda
Trouwauto: Trouwautoshop
Ringkussentje: Zomaarendaarom
Paraplu's: parapluverhuur
Hartjes naamkaartjes: MarryWise
Bedankjes: Zoets